Dagens middag: Jambalaya med korv och risoni.

Postat av Dorothéa 2011-09-26, 18:30:21     Veckomatsedel         1 kommentarer

Svårhetsgrad: Medel – Tillagningstid: Under 30 min – Portioner 4

 


Ingredienser

  • 4 port risoni
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 480 g kabanoss
  • 1 burk ananasringar (à 200 g)
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Koka risoni med  buljongtärning och paprikapulver enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs paprika, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Skiva kabanossen och låt den fräsa med grönsakerna en kort stund.
  4. Låt ananasen rinna av, skala och kärna ur gurkan, skär den och ananasen stavar. Blanda fräset med ananas, gurka och den nykokta risonin.

För alla


Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa
Äggfri: kontrollera att risoni inte innehåller ägg.

 

Näringsvärde

  • Energi: 3164 kJ/755 kcal
  • Protein: 32,1 g
  • Kolhydrat: 62,2 g
  • Fett: 40,9 g


Kommentarer
Linda w L2K - Från botten till toppen...

Mums vad gott det lät!

2011-09-26
18:42:29
URL: http://l2kw.blogspot.com/


Innan du kommenterar, tänk på följande:
♥ Kommentarer som anses stötande tas bort.
♥ Anger ni er bloggadress svarar jag där, annars svarar jag här.
♥ De skyddade inläggen är endast för dem med lösenord. För att få
...tillgång till dem, maila mig på www.theansblogg@hotmail.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
























































































































































































































   









































© THEANS.
All rights reserved

Bakgrundsbild i headern
tillhör "PLASTISOCK".
Fotograf: Jenny Leyman.
RSS 2.0